Hon är ny förvaltningschef med en modern ledarstil.
– Jag jobbar processinriktat med delaktighet, där alla ska känna att de ansvarar för helheten, säger hon.
Förvaltningschefen tar emot i sitt nya rum i skolkorridoren, där pensionerade Mats Bååth satt tidigare.
Sedan tre veckor tillbaka är det Alexandra R. Hagströms plats.
Hon kommer senast från ett jobb som områdeschef för förskolor och skolor i centrala Helsingborg, och trivdes bra.
Men det var något förföriskt med annonsen som förvaltningschef i Skurup, och den återkom ständigt i olika sammanhang. Till slut bestämde hon sig för att söka.
– De frågade efter ett modernt ledarskap med ambition och utveckling som täckte hela spannet från förskola till vuxenutbildning, berättar hon.
Och det är utveckling i ett helhetsperspektiv, i ett sammanhang, som är drivkraften hos nya ledaren, så hon tyckte det var en alltför attraktiv tjänst för att avstå.
Efter Alexandras egen skolgång blev det studier i England och Tyskland. Sen flyttade hon med sin blivande man Joakim till hans hemstad, Växjö. Där läste hon religionsvetenskap och politologi och avslutade sina studier så att hon blev både grundskole- och gymnasielärare.
Efter knappa tio år i läraryrket blev hon rektor på Falkenbergs gymnasium i Halland.
– Det var min dåvarande chef som sådde ett frö, säger Alexandra och förklarar att hon själv inte gick i såna tankar.
Men i efterhand kan hon se att chefen hade rätt i att hon skulle trivas i rollen.
Det var ett litet steg till en början, rektor på halvtid.
– Men efter sex månader blev jag rektor på heltid. Jag insåg att jag kunde påverka mer, skapa förutsättningar för fler än jag kunnat som lärare, förklarar hon.
Sedan dess har hon stannat i ledarrollen.
En hjärtefråga som genomsyrar hennes engagemang är att ge barn och unga förutsättningar att skapa sig en stark jagkänsla och kunna orientera sig i ett informationsspäckat samhälle.
– Forskning visar att unga inte ser sig som en del i ett sammanhang förrän i 20-års åldern. Det innebär att skolan har en stor uppgift i att försöka bygga starka individer.
– Skolan ska förmedla sammanhang både för att skapa förståelse för helheten men också för att förbereda individen för de utmaningar som finns efter skoltiden.
Det är en utmaning för pedagogerna att få med sig barn och elever i nyttan med att kunna något, tillexempel att se en poäng i att sopsortera för att värna om kretsloppet och miljön, konstaterar Alexandra som tycker att det ingår i skolans uppgift att både lära ut kunskap och fostra barnen till goda samhällsmedborgare.
I Falkenberg fick gymnasieelever en gratisskjuts i förståelsen för att skaffa sig en utbildning när gymnasiet integrerades med vuxenutbildningen och SFI, i samband med att de hade gemensamma kurser.
– Ungdomarna blev entusiasmerade av de vuxnas drivkraft att skaffa sig ett yrke, berättar Alexandra R. Hagström.