Där fick de lära sig om museets många finurliga fynd och samtidigt tala en hel del svenska.
Hassan Al-Alis son Ali springer runt bland Johannamuseets många antikviteter. Det här är första gången som Hassan är med på en av Mötis utflykter. Han kommer från Syrien och är här med sonen Ali och dottern Rodina. De har bott i Skurup i nästan två år och trivs här.
– Folk är trevliga här, säger Hassan Al-Ali.
Till vardags studerar han SFI, men tidigare har han arbetat med skogsarbete i Veberöd.
Bengt Almkvist äger Johannamuseet och har drivit det i 34 år. Han visar runt och talar om allt från veteranbilar till gamla musikanordningar. När han drar igång Tivoli-positivet tar en av besökarna några danssteg.
Mötis är ett kommunalt initiativ för att främja integrationen i Skurup. De ses varje tisdag mellan klockan fyra och sju på restaurang Rutger.
– Där kan de ses för att fika, få språkstöd och deras barn kan pyssla, berättar Amanda Ingvaldson, integrationscoach på Mötis.
Det är många olika nationaliteter på tisdagens besök. Syrien, Eritrea, Afghanistan, Irak, Gambia och Libyen, för att nämna några.
Hanna Majdi har bott i Skurup i 14 år och kommer ursprungligen från Irak. Hon hjälper till på kommunen som språkstöd för andra som talar arabiska.
– Det här är ett sätt för nyanlända att bryta passiviteten från asylboendena, säger KG Olsson, integrationssamordnare vid Skurups kommun.
En annan besökare är Rafaa Turki. Han kommer från Libyen där han studerade datavetenskap och programmering. I dag arbetar han deltid på Nationalencyklopedin i Malmö som teknikredaktör.
– Där hjälper jag dem med uppslagsverk på arabiska, säger Rafaa.
Bengt Almkvist sneglar bort mot museets gamla T-ford.
– Genom att lära oss om historien kan vi förstå mer av framtiden, säger han.